Starta egen verkstad

Posted on : 27-08-2014 | By : admin | In : Bilmek

0

Många bilintresserade drömmer om att driva en egen verkstad. Att starta eget företag är lätt men det krävs att du som blir egen företagare är motiverad.

Det är du som blir ansvarig för att det som ska bli gjort faktiskt blir gjort och det krävs hårt arbete. Du får inte vara rädd att ta i med hårdhandskarna. För att du ska lyckas krävs det hårt arbete, engagemang och mycket passion för ditt företag och branschen du arbetar i. Det viktigaste för dig själv är att du har en tydlig plan på hur du vill ha det och att din affärsidé är tydligt utformad. Självklart krävs det att du är väl insatt i bilvärlden när du ska öppna egen verkstad.

Mekaniker

När du väl har bestämt dig för att öppna en verkstad och skapat en affärsplan är det dags att ta tag i det praktiska. Först och främst behöver du en lokal där du kan ha verkstaden. För att kunna fix alla slags fel som kan uppstå med bilar behöver du utrustning och verktyg. Du kommer förmodligen även att behöva anställa någon om du redan från början vill kunna ta emot en större volym bilar för service.

Förutom utrustning behöver du skaffa ett kassasystem. Detta är nödvändigt för att kunna sköta redovisningen och det är viktigt att det är certifierat. All försäljning av varor och tjänster måste registreras av ett sådant.

Du kan även behöva visa upp bevis på att du är utbildad inom området eller har lång erfarenhet för att kunderna ska känna sig trygga med att lämna ifrån sig sin bil till din verkstad. Det gäller även förstås den personalen du anställer. Både du som chef och kunder ska känna att personalen som jobbar i verkstaden är kompetent.

Att starta ett företag är till en början hårt och det kräver mycket jobb under de första åren för att få företaget att bli stabilt. Det är skönt att ha stöd från familj och vänner under denna tid. Som företagare och ledare krävs det att du har många goda egenskaper och förmågan att kunna vara social med både anställda och kunder. Innan du startar upp ett företag är det viktigt att du har de ekonomiska resurserna som krävs. Vet du inte hur man öppnar företag men har en idé finns det hjälp att få hos myndigheter och på nätet – framför allt från verksamt.se.