Alternativa fordon att meka med

Posted on : 11-11-2014 | By : admin | In : Bil, Bilmek

0

lastbil

Att köra och meka med bilar är roligt men till slut är det lätt att nå en punkt då man känner att man har gjort det mesta med bilen man har. När man når den punkten så finns det två vägar att gå om man vill komma vidare. Den vanligaste är kanske att investera i snabbare och dyrare bilar. Det andra alternativet är att byta fordon helt och hållet, då har man återigen ny mark att utforska.

Motorcyklar

Att investera i en motorcykel kan vara ett roligt komplement till bilen och tar dessutom inte så stor plats. För de som inte har ett jättestort garage och plats för en riktig billyft så kan det dessutom ge helt nya möjligheter genom den förbättrade åtkomsten och ergonomin. Det kan fortfarande bli pillergöra men att sätta hela kroppen i konstiga ställningar blir inte riktigt lika vanligt.

Personbilar

Att meka med sin bil är något som är betydligt enklare än att skruva i en lastbil, även om mycket är likt så är det betydligt lättare och då menar vi i vikt. Lastbil så väger reservdelar betydligt mer än till personbil. Nu är vi olika som människor och det innebär att inte alla vill eller kan meka med sin personbil. Då är det mycket enklare att lämna in den på verkstad. Däremot så kan man försöka underhålla bilen så den håller längre. Att byta olja regelbundet och kontrollera slitna delar gör kanske att verkstadskostnaderna kan hållas nere något. Att byta olja är inte alls svårt, det finns mycket hjälp online hur man servar bilen på egen hand!

Lastbilar

Till skillnad från motorcykeln är inte en lastbil något de flesta privatpersoner väljer att lägga pengar på men om man är motorintresserad kan det vara precis rätt sak att göra. För det första så ger det möjligheten att mekaniskt utforska ett fordon av en helt annan kaliber och sedan kan du även dra praktisk nytta av den. Som bil eller motorcykelägare så är det perfekt att ha något att frakta fordonet i då man inte kan eller vill köra det. Det vanligaste exemplen för det är om du har en folkracebil som du behöver frakta mellan tävlingarna eller om något fordon har gått sönder.

Med tanke dess praktiska värde kan det för många vara värt att köpa något nytt eller inte allt för gammalt begagnat. DAF Sweden har ett bra utbud av lastbilar i olika prisklasser och brukar kunna leverera ett riktigt bra resultat för pengarna.