Körkort – ett måste för jobb?

Posted on : 31-08-2016 | By : admin | In : Bil, Tips

0

Drivers License

Att ta körkort har alltid betraktats som ett stort steg in i vuxenvärlden, större än att du får rösta men kanske likvärdigt med att få gå på krogen – i alla fall för en 18-åring. Och idag är det inte bara ett steg in i vuxenvärlden. När du söker jobb är körkortet också viktigt att ha. Den informationen har en lika given plats på ditt CV som din övriga utbildning.

I jobbannonser står det ofta som ett av kraven för att kunna söka jobbet, oavsett om själva arbetsuppgifterna kräver det. Kanske räknas det som allmänbildning eller så är det företaget som garderar sig för att kunna förändra arbetsuppgifterna för det specifika jobbet. Vem vet, men ett vanligt förekommande krav har det blivit.

Dyr historia

Att ta körkort idag är ingen billig investering, men det är en investering. Det finns flera sätt att gå tillväga. Det mest traditionella är nog att skriva in sig på en körskola och ta sina lektioner allteftersom för att sedan när tiden kommer göra halkkörningen och uppkörningen. Men det tar tid och kostar som sagt ganska mycket.

Har man pengarna tillgängliga kan en intensivkurs vara ett alternativ där man åker och intensivkör på ett par veckor för att sen ha lappen i handen. Vissa gymnasieutbildningar erbjuder körkort inom studietiden som till exempel fordonsprogrammet . Där finns även möjligheten att ta körkort för andra fordon än bil.

Vad gäller, vad krävs

Det är som sagt inte bara att sätta sig i bilen men mamma eller pappa och börja övningsköra utan det krävs en del innan dess med körkortstillstånd och handledarutbildning för den som ska övningsköra med dig. Vill du sen ta ytterligare körkort för yrken är det än mer att ta reda på. Numera finns resurser på nätet, som Fordonskurser.se, där man i lugn och ro kan ta reda på vad som gäller och hitta en lämplig körkortsutbildning. Oavsett hur du känner inför den ekonomiska biten just nu – ett körkort kommer du ha glädje och nytta av många år framöver.