Dags att fräscha upp garageuppfarten

All asfalt har ett bäst-före-datum. Det gäller även din gamla asfalterade garageuppfart. Utsatt för väder och vind genom alla årstider, är det inte konstigt om den spricker och blir tjälskadad. Är det dags att göra något åt den, så finns det en hel del du behöver fundera igenom.

Din nya uppfart

Ta dig en titt både i din trädgård och i ditt bostadsområde. Fundera på hur det ser ut runt omkring dig och fundera sedan på hur du vill att din uppfart ska se ut. Vill du göra det enkelt för dig så går det faktiskt att asfaltera ny asfalt över den gamla, men annars finns det en mängd andra alternativ.

Förarbete

En bra garageuppfart kräver ett gediget förarbete. Självklart kan du bryta upp den gamla asfalten själv. Det finns sågar att hyra för att såga till raka kanter sedan kan du bryta upp asfalten med ett spett. Var beredd på hårt arbete, annars kan du klicka här.

Material

Idag är inte asfalt det enda alternativet för din garageuppfart. Tänk igenom vad som skulle passa ihop med ditt hus. När det gäller material kan du välja allt från asfalt och grus till natursten och marksten. Ta hjälp av elektriker om du till exempel vill ha lampstolpar eller uttag till motorvärmare installerade.