Planera årets cruising

För bilälskare är sommaren perfekta tiden att ta fram den vackra veteranbilen ur garaget och glida nedför gatorna. Cruising handlar om att njuta av bilturen, inte komma fram till målet. Ni rullar fram på vägarna istället för att åka så snabbt som möjligt. 

Packa för cruisingen

Gå in på Lännasport.se och köp en snygg vindjacka. Även om läderjackan eller sommarlinnet känns mer lämpligt, blir det en hel del vind och kyla när du åker längre sträckor med öppet tak. Vindjackan håller dig också varm under sommarkvällarna på de stora bilträffarna. Tanken är att du ska spendera tid utomhus och då behöver man kläder för alla väder. Shorts, kjol och långbyxor borde också finns med i bagaget. Parkeringsmynt är inte heller dåligt att ta med, det blir en hel del stopp och det är inte alla platser som har gratis parkering. Se över vilka funktioner du behöver ha med dig på vägen: ladda mobilen, hålla en kylbag kall, koppla in telefonen till den gamla radion? Du kan använda cigarettuttaget för mycket, är ni flera stycken som vill ladda samtidigt finns det fördelare som ger flera utgångar på samma uttag.

Destinationer

Den största bilträffen i världen sker i Lidköping under juli, Power Big Meet. Där träffas tusentals bilfantaster för en helg av skoj och nätverkande. Eller så kan du åka till Västerås och vara med på Västerås Summer Meet mellan 5-7 juli. Där kan du sälja och köpa bildelar, få hjälp av mekaniker, delta eller se på när Miss Västerås Summer Meet koras och mycket mer. Varje större bilträff är som en egen folkfestival med aktiviteter runtomkring. Planera därför semesterkassan väl, allt ska inte bara gå till bensinen. Det vore väl kul att få ta med en souvenir eller gåva hem?